Eterična ulja u mom domu

Eterična ulja u mom domu

Dobrodošli u ćošak mog mirišljavog sveta.

Ja čvrsto verujem da život kreće od doma. Na nama kao roditeljima leži odgovornost da se edukujemo o kumulativnom dejstvu štetnih hemikalija kojima smo svakodnevno izloženi i da ih uklonimo iz svog doma. Treba da se okrenemo zdravijim i prirodnijim alternativama ali i da naučimo svoju decu kako da jednoga dana naprave isto za sebe i svoju porodicu. Na taj način im prenosimo značenje onog najvrednijeg što imamo – našeg zdravlja.

Pretvaranje našeg doma u zdravu oazu u kojoj više nema mesta za toksične hemikalije nije nešto što zvuči jednostavno niti je nešto što većina nas može da uradi preko noći. Ali to isto tako nije komplikovan proces i to je ono što želim da vam pokažem. Radi se o procesu koji započinje jednim jednostavnim ‘Da’. A nastavlja se posvećenim biranjem proizvoda koji deluju stimulativno na naše zdravlje na jedan pozitivan i zdrav način.

Ovo na slici je naša mirišljava wellnes kutija. Otvorila nam je neke nove vidike i unela promene u naš život. Radi se o paketu u kom se nalazi 12 bočica visokokvalitetnih eteričnih ulja i difuzer.

Kako početi?

Start paket

Početak života s manje hemikalija ne mora biti komplikovan. Kako bi vam bilo lakše, Young Living je kao kompanija osmislila najjednostavniji način za sam početak, a to je naš Start Paket.

Ja sam lično krenula s eteričnim uljima i difuzorom zato što sam htela da naš stan lepo miriše. Zanimao me je uticaj ulja na emocije, podrška snu i imunitetu kao i jednostavne DIY opcije uz pomoć kojih sam mogla odmah da zamenim neke od toksičnih proizvoda koje sam pre koristila. Medjutim shvatila sam da su eterična ulja mnogo više od samo lepih mirisa.

Šta su eterična ulja ustvari?

Eterična ulja su visokokoncentrisane i lako isparljive biološki aktivne supstance koje se . Dobijaju na nekoliko različitih načina iz različitih delova biljaka. Prava eterična ulja su 100% čista i prirodna. Kao takva su i jako moćna zbog svoje biološke aktivnosti i kompleksne hemijske strukture. To im omogućava različito delovanje na različite ćelije, organe i organske sisteme u našem telu.

Udisanjem molekuli eteričnih ulja stižu do svih ćelija u našem organizmu za 22 sekunde. Ulaze u krvotok i tako stižu do svih centara u mozgu i mi osetimo njihovo dejstvo. Zato je izuzetno važno da koristimo samo i isključivo visoko kvalitetna ulja.

Start paket je u stvari komplet od kutije sa 12 eteričnih ulja i dufuzera. Ulja su uvek ista a difuzer možete da birate . Pogledajte ovde koji sve difuzeri ulaze u start paket.

Koja su ulja u paketu?

Start Paket sadrži 12 ulja od kojih su 6 pojedinačnih ulja i 6 mešavina.

Pojedinačna ulja:

Lavanda je jedno od onih ulja koje možete koristiti svaki dan. Izvrsna je za sve difuzor kombinacije, naročito kada želite da se opustite. Možete je koristiti i u proizvodima za negu kože i kose, a sigurna je i za najmanje članove porodice. Stavite par kapi u difuzor pre spavanja s tamjanom ili kopaibom, a tokom dana je kombinujte s limunom i pepermintom. Uz R.C. je odlična podrška disajnim putevima.

Narandža ima blag i ugodan miris koji podstiče dobro raspoloženje. Koristite je u difuzoru samu ili kombinujte s lavandom i tamjanom u večernjim satima. Svakako je isprobajte i sa Stress Away blendom. Narandža je idealna za dnevne i večernje difuzor kombinacije, dovoljno je nežna i za naše najmlađe. Ponekad dolazi i u varijanti s belom etiketom (to znači da je odobrena od strane američke FDA za oralnu konzumaciju),pa koju kap možete koristiti i u kuhinji.

Limun možete koristiti za čišćenje svih masnoća, samo nakapajte nekoliko kapi, pričekajte 30ak sekundi i očistite. Limun je idealan za jutarnje i dnevne difuzor kombinacije, a s Purification blendom je idealan za pročišćavanje vazduha u prostoru. Isprobajte ga u difuzoru s pepermintom i lavandom, dodajte koju kap uz Stress Away ili narandžu za eksploziju citrusnih nota u vašem domu.

Tamjan je prizemljujuće ulje koje će se savršeno uklopiti u vašu večernju rutinu i trenutke mira. Isprobajte ga u difuzoru s lavandom, kopaibom ili narandžom, a par kapi dodajte i u svoju kremu za lice ili serum koji možete napraviti s jojobinim ili bademovim uljem. U kombinaciji s R.C. blendom podrška je disajnim putevima. 

Kopaiba je blago ulje balzamičnog mirisa koje deluje kao ulje pojačivač što znači da pojačava svojstva drugih ulja. Kombinovati je možete s lavandom, tamjanom i Thievesom, a odlična je podrška zdravom snu i imuno sistemu, kao i vašoj koži pa je možete koristiti u svim proizvodima za negu.

Pepermint je osvežavajućeg mirisa, idealno za jutarnje difuzor kombinacije kada se želite razbuditi i podići koncentraciju. Kombinujte ga s limunom, Stress Away blendom, lavandom ili R.C. blendom. Osim toga, odličan je za podršku probavi kao i kostima i mišićima pa ga možete koristiti i razređenog na koži. 

Blendovi više ulja:

R.C. stavite u svoj difuzor samog ili u kombinaciji s lavandom kad god vam zatreba podrška disajnim putevima. Osvežavajućeg je mirisa pa ga možete uključiti i u dnevne difuzor kombinacije ili napraviti roller s lavandom kojeg ćete nanositi na grudi i sinuse kad osetite potrebu. Na dno kade stavite par kapi za vreme tuširanja i stvorite osvežavajuću paru koja će vas razbuditi.

PanAway koristite isključivo na koži na način da ga obavezno razredite u bilo kojem baznom ulju. Idealan je za dubinske i opuštajuće masaže mišića nakon treninga ili bilo kada kada osećate potrebu za opuštanjem umornih mišića ili zglobova. Par kapi možete pomešati s lavandom, pepermintom i kopaibom u rolleru koji će vam biti podrška u slučaju bilo kakve napetosti u telu.

Stress Away zovemo godišnjim odmorom u bočici. Koristite ga u difuzoru kad god poželite da se opustite. Odličan je u kombinaciji s citrusima, pepermintom ili pak lavandom. Ovo je jedino ulje iz start paketa koje u sebi ima bazno ulje pa ga možete koristiti na koži bez razređivanja. Stavite roller nastavak koji ste dobili u svom paketu i napravite sebi parfem za emocionalnu podršku.

Par kapi DiGize blenda razredite u baznom ulju i kružnim pokretima lagano umasirajte na područje stomaka kad god osetite potrebu za podrškom vašem probavnom sistemu. Ovaj proces možete ponavljati nekoliko puta dnevno, zavisno od vaših potreba. Možete ga koristiti i u difuzoru samog ili u kombinaciji s citrusima. A možete napraviti i roller za probavu s desetak kapi ovog blenda i baznim uljem.

Purification stavite u difuzor nakon kuvanja, kada čistite ili kad god osetite potrebu za dubinskim čišćenjem vazduha u prostoru. Odličan je i u spreju za osvežavanje prostora i tekstila kojeg možete kod kuće napraviti. Purification je koristan i u nezi problematične kože pa ga možete dodati u kremu ili koristiti na nepravilnostima po potrebi.

Thieves miriše kao božićno jutro, a izvrsna je podrška imunološkom sistemu. Koristite ga u difuzoru nekoliko puta nedeljno u kombinaciji s narandžom, limunom ili pepermintom. Možete napraviti i roller za imunitet uz dodatak kopaibe i limuna koji ćete nanositi na stopala 1-2 x dnevno. Thieves i Stress Away čine jedan čaroban difuzor blend koji morate isprobati.

Svaka od ovih bočica ima oko 90 kapi. U difuzor ćete stavljati svega 3-7 kapi što znači da vam ovaj set zbilja može dugo trajati. Uz njega ćete dobiti i jedan roller nastavak, neke korisne materijale, bočice za uzorke i dva paketića našeg NingXia Red napitka od goji bobica iz pokrajine NIngXia u Kini.

Kako poručiti Start paket?

Za sve informacije i uputstvo za poručivanje Start paketa , možeš mi poslati poruku. Ako ti je lakše pronadji me na Instagramu. Ovde je moj profil.

Ukoliko te zanima još nešto što možda nisam navela, slobodno mi piši.

Please follow and like us:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *